Yhdistelmäpaalaimet

Rundbalpressar

Information

AGRONIC AMS Rundbalpress

AGRONIC AMS är en rundbalpress med fixkammare för yrkesmässigt bruk under nordiska förhållanden.
Agronic AMS är en effektiv och tillförlitlig balpress som fungerar med såväl torrt som blött material.
I balpressen förenas enkelt handhavande, prestationsförmåga och driftsäkerhet under alla förhållanden.
Stor inmatningsdiameter och 25 knivar, enkel demontering och kort hacklängd.
Hydraulisk låsning av kammaren och kraftiga valsar säkerställer täta balar.

AGRONIC ACC PulseM Kombibalpress

AGRONIC ACC PulseM är en kraftig kombibalpress med fixkammare, lämpad för tuff entreprenadanvändning. Balens densitet är i en helt egen klass: balarnas vikt är upp till 20–30 procent högre än hos konkurrenterna!

SERVICE OCH SKÖTSEL

I priset för varje ny AGRONIC kombibalpress ingår användarutbildning på kundens gård. Utbildningen hålls vid överenskommen tid. Maskinens servicepunkter och justeringar gås igenom och så åker man ut på åkern. Utbildningen är cirka 2–3 timmar lång.

Telefonjour från början av juni till slutet av september – även under helgdagar.

Fabriken har telefonjour från början av juni till slutet av september – även under helgdagar. Jouren kostar som lokalsamtal genom att ringa till fabrikens telefonväxel. Inga extra avgifter debiteras. Vi står gärna till tjänst och begränsar inte telefonjouren efter maskinernas ålder.

Valsarna samt huvudcylinderns lager och kedjor i balpressen Agronic ACC PulseM är kontinuerligt smorda. Valsarna är glidlagrade och lagren är placerade utanför balkammaren. Som enda tillverkare kan vi ge lagren till valsarna i balkammaren en garanti på 50 000 balar eller fem år.

SYRAPUMP INTEGRERAD I BALPRESSENS STYRSYSTEM

Membransyrapumpen PDH-10 monteras på fabrik. Syrapumpen hanteras med styrsystemet i balpressen ACC PulseM. Syrapumpen startar och stannar automatiskt samt reglerar mängden syra. Syran sprejas direkt in i balkammaren.

BALVÅG

Balvågen som är tillgänglig som tillvalsutrustning väger varje bal och sparar vikterna i minnet. Balvågen lär ut rätt körteknik i realtid. Målet är alltid en så tät och tung bal som möjligt. (ACC PulseM)

Du kan sluta gissa rätt körhastighet: testa och du ser resultatet direkt. Det är också lätt att optimera syramängden.

INPLASTNING

Inplastning kan nu fås till båda modellerna. De första ACC PulseM-kombibalpressarna med inplastare levererades till säsongen 2010.  Inplastningen fungerar tillförlitligt under alla förhållanden. Inplastning förbättrar fodrets kvalitet och sänker kostnaderna betydligt.

Enligt våra tester kan inplastningsvarven minskas samtidigt som fodrets kvalitet håller sig på toppnivå. En tät, tredubbel plast glider inte som ett nät utan minskar balens diameter genom trycket. Därmed håller sig fodret på ytan av balen syrefritt och kvaliteten hög.

I broschyren intill finns en kostnadskalkyl.

Plastfilmstillverkare: Trioplast

Bildgalleri

Broschyrer

Videofilmer