Orkel

Orkel MP-, MC- ja X- sarjan yhdistelmäpaalaimet

Tietoa

Hienojakoisten materiaalien pakkaukseen

Paali ei ole enää pelkästään heinää, tuorerehua tai olkea.

Esittelemme norjalaisen Orkel AS: n kehittämän järjestelmän hienojakoisten materiaalien paalaukseen. Paalattava aines voi olla esim. tarkkuussilputtua maissia, kutterinpurua, turvetta, murskeviljaa, paperia, muovia, jätteitä tai kompostia.

Tarina alkoi viitisen vuotta sitten Sveitsistä. Tarpeena oli siirtää ja myydä laaksoissa viljeltyä maissia vuoristoon. Tämän jälkeen huomattiin muidenkin materiaalien kaipaavan tehokasta tiivistämistä kuljetusta tai säilymistä varten.

Orkel-paalaimet ovat helposti siirrettäviä, paikalliskäyttöön tarkoitettuja kääriviä pyöröpaalaimia.

Ne on varustettu syöttöpöydällä, täyttökuljettimella, paalikammiolla ja käärimellä. Syöttöpöytää täytetään sopivalla kuormaimella, ja täyttökuljetin täyttää ylhäältä päin paalikammiota. Paali tiivistyy paalikammiossa ja se sidotaan verkolla tai muovilla. Sidonnan jälkeen paali siirtyy käärimelle ja paaliin kääriytyy haluttu määrä muovia.

Kone toimii omalla hydrauliikalla täysin automaattisesti.

Teho on noin 30-60 paalia tunnissa. Maissi- tai murskeviljapaaleina tämä tarkoittaa 50-60 tonnia tunnissa. Kutterinpurua mahtuu reilusti yli kolme kuutiota yhteen paaliin.

Tekniikka mahdollistaa erilaisten irtomateriaalien pakkaamisen järkevään, yksittäiseen pakettiin. Ilmatiivis paketti on valmis kuljetukseen ja säilytykseen säältä suojassa.

Pakkauskulut esim. turpeella ja purulla ovat huomattavasti pienemmät kuin perinteisten neliskanttisten pakettien. Sekä ostaja että myyjä saavat näin huomattavaa etua.

Koneita on tällä hetkellä käytössä kaikissa maanosissa.

Orkel MP palkittiin DLG:n hopeamitalilla saksassa Agritechnica-näyttelyssä 2003.

www.orkel.com

Kuvagalleria

Esitteet

Videot