Lietevaunut

Lietelantavaunut

Tietoa

Lietelantavaunut vaativaan käyttöön

AGRONIC -lietelantavaunut on suunniteltu ja valmistettu vaativaan käyttöön. Käyttäjät ovat joko yksittäisiä tiloja tai urakoitsijoita. Kaikkien AGRONIC vaunujen rakenteet on mitoitettu jatkuvaan urakointiin.

Vaunu ja lisävarusteet ovat helppoja huoltaa ja puhdistaa. Pika-avattava miesluukku ja tyhjennyshanat/-proput pumpulla sekä säiliössä helpottavat vaunun käyttöä esim. talvisessa siirtoajossa. Vakiovarusteena on mm. 6- sarjan laajakulmanivelakseli, hydraulinen kuuden tuuman luistiventtiili määränsäätöön, miesluukku, ns. superpintalevitin sekä tieliikennevarustus, lokasuojat, jarrut ja teräsvyörenkaat.

Alasäiliö laskee painopisteen todella alas. Voit ajaa täydelläkin vaunulla huoletta rinteissä tai epätasaisella pellolla. Maavara on kuitenkin riittävä, 40 cm. Alasäiliö sijaitsee akseliston etupuolella, joten se varmistaa riittävän aisapainon.

YKSIAKSELISET XS VAUNUT

Kokoluokka 10 m3 ja 12 m3. Vaunussa on hydraulinen tyhjennyspumppu eikä se tarvitse nivelakselia. Miesluukku, tieliikennevalot, multainkiinnikkeet ja jarrut ovat vakiovarusteita. Se on ketterä, kevyt ja edullinen.

Xs-lietevaunu voidaan varustaa erilaisilla multaimilla ja sivupumppukuormaimella.

PARAABELIJOUSITETUT S-SARJAN KEINUTELIVAUNUT

Kolme kokoa, 14 m3, 17 m3 ja 20 m3.

Vakiovarusteena oleva ohjautuva akselisto tekee vaunusta huomattavan ketterän, ja jousitus tasoittaa menoa ja säästää rakenteita. Saatavissa myös patentoidulla rapu- ja pakko-ohjauksella.

HYDRAULIJOUSITETUT HS- JA HXA II -SYSTEM VAUNUT

Vaunujen alarunko on kapeampi, mikä mahdollistaa suuret kääntökulmat ja ketteryyden.

HS-vaunujen koot ovat 14 m3, 17 m3 ja 20 m3 ja niissä on kaksi tai kolme hydraulijousitettua akselia.  Vaunuissa on ohjautuvat akselistot.  Kolmiakselisissa on hydraulinen etuakselin nosto.

HXA II -system -vaunuja ovat 14 m3:n, 17 m3:n ja 20 m3:n kaksiakseliset ja 17 m3:n, 20 m3:n, 25 m3:n ja 30 m3:n kolmiakseliset. Kaikissa vaunuissa on vakiona mm. patentoitu pakko- ja rapuohjaus, hydraulijousitus ja kolmiakselisessa myös etuakselin nosto.

KESKIKIINNITTEINEN PUMPPUKUORMAIN

Keskikiinnitteinen pumppukuormain kääntyy kummallekin puolelle vaunua, ja ulottuvuus vakiona on 4 ja jatkein 5 m syvään kaivoon. Se on varustettavissa siirtoajoon puomiston lisänivelellä ja kuorman tyhjennyksellä vaahtoletkun kautta. Vaunu täytetään yhdellä mäntämoottoripumpulla. Öljyntarve on 80 tai lisävarustein 103 l/min.

MÄNTÄMOOTTORINEN HD-TÄYTTÖPUMPPU KAHDELLA ERI MOOTTORIVAIHTOEHDOLLA

Mäntämoottorinen HD-täyttöpumppu selviää vaikeista olosuhteista. Jäykkä mullin liete, korkea kuiva-ainepitoisuus ja syvä kaivo eivät hyydytä tätä täyttöpumppua. Mikäli traktorissa on kuormantunteva hydrauliikka, josta voidaan ottaa öljyä yli 80 tai yli 103 l/min, täyttöteho on yli 8.000, jopa 10.000 l/min. Pumppu on vakiovarusteena keskikiinnitteisessä kuormaimessa ja sen saa lisävarusteena sivukiinnitteiseen kuormaimeen.

SIVUKIINNITTEINEN PUMPPUKUORMAIN TELESKOOPIN KANSSA TAI ILMAN

Sivukiinnitteisessä pumppukuormaimessa on kaksi pumppuvaihtoehtoa: vakio, tuotto n. 5 m3/min ja öljyntarve 50 l/min, sekä lisävarusteena HD-täyttöpumppu. Ulottuvuus on 3,4 m maanpinnan alapuolelle ja teleskooppipuomistolla jopa 5.1 m syvään kaivoon.

RAPUOHJAUS

Rapuohjausjärjestelmällä vaunu voidaan ohjata kulkemaan eri jälkiä traktorin kanssa halutulla puolella. Maan tallautuminen ja kiinnijuuttumisriski pienenevät.

Rapuohjauksella vaunua voidaan ajaa sivuttain päisteissä, ahtaissa liittymissä ja pitää traktori kauempana ojan reunasta jne. Akselistot lukittuvat maantieajoa varten.

Rapuohjaus on vakiona HXA ll -system -vaunuissa ja se on saatavilla lisävarusteena lähes kaikkiin muihinkin malleihin

Kuvagalleria

Esitteet

Videot