Lietevaunut

Lietevaunut

Tietoa

Lietevaunut vaativaan käyttöön

AGRONIC -lietevaunut on suunniteltu ja valmistettu vaativaan käyttöön. Käyttäjät ovat joko yksittäisiä tiloja tai urakoitsijoita. Kaikki AGRONIC -lietevaunujen rakenteet on mitoitettu jatkuvaan urakointiin.

Vaunu ja lisävarusteet ovat helppoja huoltaa ja puhdistaa. Pika-avattava miesluukku ja tyhjennyshanat/-proput pumpulla sekä säiliössä helpottavat vaunun käyttöä esim. talvisessa siirtoajossa. Vakiovarusteena on mm. 6- sarjan laajakulmanivelakseli, hydraulinen kuuden tuuman luistiventtiili määränsäätöön, miesluukku, ns. superpintalevitin sekä tieliikennevarustus, lokasuojat, jarrut ja teräsvyörenkaat.

Alasäiliö laskee painopisteen todella alas. Voit ajaa täydelläkin vaunulla huoletta rinteissä tai epätasaisella pellolla. Maavara on kuitenkin riittävä, 40 cm. Alasäiliö sijaitsee telin etupuolella, joten se varmistaa riittävän aisapainon.

Yksiakseliset Xs lietevaunut

Kokoluokka 10 m3 ja 12 m3. Vaunussa on hydraulinen tyhjennyspumppu eikä se tarvitse nivelakselia. Miesluukku, tieliikennevalot, multainkiinnikkeet ja jarrut ovat vakiovarusteita. Rengaskoko 8501050/50R32. Se on ketterä, kevyt ja edullinen levitysvaunu.

Xs-lietevaunu voidaan varustaa erilaisilla multaimilla ja sivupumppukuormaimella.

Paraabelijousitetut S-sarjan keinutelivaunut

Kolme kokoa, 14 m3, 17 m3 ja 20 m3.

Vakiovarusteena oleva ohjautuva akselisto tekee vaunusta huomattavan ketterän, ja jousitus tasoittaa menoa ja säästää rakenteita.  Rapuohjatuissa BPW- akselisissa 17 m3:n ja 20 m3:n vaunuissa käytetään uutta, järeämmällä telipukilla ja uusilla ohjaus- sekä jarrusylintereillä varustettua BPW-Heavy Duty -versiota.

Paraabelijousitetut FG-sarjan keinutelivaunut lasikuitusäiliöllä

Kaksi kokoa, 15,5 m3 ja 18,5 m3.

Vaunu on totuttua kevyempi, lyhyempi sekä ketterämpi. Säiliön muodon takia painopiste on kuitenkin alhaalla. Vetopuomi on normaalia pitempi, joten vaunu on erittäin ketterä myös suurirenkaisen traktorin kanssa.

Hydraulijousitetut HS- ja HXA II -system lietevaunut

Vaunujen alarunko on totuttua kapeampi, mikä mahdollistaa suuremmat kääntökulmat ja paremman ketteryyden. Vaunujen tyhjennys- ja sekoitusputkiston koko on 168 mm:iin.

HS-vaunujen koot ovat 14 m3, 17 m3 ja 20 m3 ja niissä on kaksi tai kolme hydraulijousitettua akselia.  Vaunuissa on ohjautuvat akselistot.  Kolmiakselisissa on hydraulinen etuakselin nosto.

HXA II -system -vaunuja ovat 14 m3:n, 17 m3:n ja 20 m3:n kaksiakseliset ja 17 m3:n, 20 m3:n, 25 m3:n ja 30 m3:n kolmiakseliset vaunut. Kaikissa vaunuissa on vakiona mm. pakko- ja rapuohjaus, hydraulijousitus ja kolmiakselisessa myös etuakselin nosto.

Keskikiinnitteinen pumppukuormain

Keskikiinnitteinen pumppukuormain kääntyy kummallekin puolelle vaunua, ja ulottuvuus vakiona on 4 m syvälle, jatkein 5 m. Se on varustettavissa siirtoajoon tyhjennysventtiilillä ja kolmannella nivelellä. Vaunu täytetään yhdellä mäntämoottoripumpulla. Tyhjennyspumppua ei enää käytetä täyttöön. Tällä järjestelmällä saadaan entistä suurempi teho pienemmällä polttoaineenkulutuksella. Öljyntarve on 80 tai lisävarustein 103 l/min.

Mäntämoottorinen HD-täyttöpumppu kahdella eri moottorivaihtoehdolla

Mäntämoottorinen HD-täyttöpumppu on suunniteltu vaikeisiin olosuhteisiin. Jäykkä mullin liete, korkea kuiva-ainepitoisuus ja syvä kaivo eivät hyydytä tätä täyttöpumppua. Mikäli traktorissa on kuormantunteva hydrauliikka, josta voidaan ottaa öljyä yli 80 tai yli 103 l/min,  täyttöteho on yli 8.000, jopa 10.000 l/min. Pumppu on vakiovarusteena keskikiinnitteisessä kuormaimessa ja sen saa lisävarusteena sivukiinnitteiseen kuormaimeen.

Sivukiinnitteinen pumppukuormain teleskoopin kanssa tai ilman

Sivukiinnitteisessä pumppukuormaimessa on kaksi pumppuvaihtoehtoa: vakio, tuotto n. 5 m3/min ja öljyntarve 50 l/min, sekä lisävarusteena HD-täyttöpumppu. Ulottuvuus on 3,4 m maanpinnan alapuolelle ja teleskooppipuomistolla jopa 5.1 m syvälle.

Rapuohjaus

Rapuohjausjärjestelmällä vaunu voidaan ohjata kulkemaan eri jälkiä traktorin kanssa halutulla puolella. Maan tallautuminen ja kiinnijuuttumisriski pienenevät.

Rapuohjauksella vaunua voidaan ajaa sivuttain päisteissä, ahtaissa liittymissä ja pitää traktori kauempana ojan reunasta jne. Akselistot lukittuvat maantieajoa varten. Takimmainen akseli toimii haluttaessa ohjautuvana.

Rapuohjaus on vakiona HXA ll -system -vaunuissa ja se on saatavilla lisävarusteena lähes kaikkiin muihinkin malleihin.

AG 6000 – ja AG 8000 -kiekkomultaimet

Laakerointi on toteutettu rasvattavilla kartiorullalaakereilla. Kiekkojen jousitus on nyt hoidettu kierrejousin, ja kiekot auraavat hieman ja niiden liikerata on suuri. Vantaat seuraavat maanpintaa tarkasti.

Multaimen runko on nivelletty keskeltä, joten multain pääsee kääntymään ja kallistumaan vaunusta riippumatta. Tämän lisäksi nyt myös vantaat pääsevät kääntymään multaimen runkoon nähden. Ketteryys on markkinoiden paras ja multaimeen sekä vaunuun kohdistuvat kuormitukset ovat pienempiä.

Suuttimet ovat entistä kapeammat, ja ne mahtuvat kiekkojen tekemään uraan, joten kaikki liete menee maan sisään!

JVM8 -, JVM12 – ja JVM15 -veitsimultaimet

Veitsimultainten työleveys 8,12 tai 15 metriä, ja siinä on 26 kpl, 40 kpl tai 54 kpl erillisjousitettua laahavannasta. Veitsimultaimen vetotehontarve on kiekkomultainta pienempi.

Multaimen runko on nivelletty keskeltä, joten multain pääsee kääntymään ja kallistumaan vaunusta riippumatta. Multainta voidaan käyttää myös rapuohjatuissa vaunuissa ja multaus onnistuu myös kaarteissa.

Kuvagalleria

Esitteet

Videot